Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Обласною прокуратурою приділяється постійна увага стану законності та дотриманню прав затриманих, ув’язнених та осіб, підданих адміністративному арешту

.

На виконання завдання Офісу Генерального прокурора органами Київської обласної прокуратури проведені перевірки додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення працівниками поліції області, у частині затримання та доставлення громадян, строків та умов їх тримання, за результатами яких виявлено численні порушення.

Зокрема, встановлені факти допущення співробітниками поліції порушень при здійсненні адміністративного затримання осіб та складанні відповідних матеріалів, а також щодо несвоєчасного інформування центрів безоплатної правової допомоги про затримання громадян.

Нерідко поліцейськими ігноруються вимоги законодавства щодо  забезпечення своєчасного виконання рішень судів про застосування адміністративного арешту.

Виявлено факти невжиття достатніх дієвих заходів щодо забезпечення функціонування кімнат для затриманих в територіальних підрозділах поліції та тримання затриманих осіб у непередбачених для цього місцях.  

За результатами проведених перевірок під час виконання завдання органами обласної прокуратури внесено 13 вказівок, які перебувають на розгляді.

Крім того, обласною прокуратурою внесено вказівку до ГУ НП в Київській області, у зв’язку із незабезпеченням належного відомчого контролю за діяльністю територіальних підрозділів поліції з вказаних питань.

Загалом, упродовж поточного року розглянуто 38 вказівок, внесених органами обласної прокуратури на порушення із вказаних питань, за якими до дисциплінарної відповідальності притягнуто 47 посадових осіб, розпочато 1 кримінальне провадження.

Робота щодо забезпечення стану законності на вказаному напрямі триває.


Пресслужба Київської обласної покуратури

кількість переглядів: 966