Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть 19-річного юнака який замовив вбивство свого батька

(ФОТО)

За процесуального керівництва Бориспільської окружної прокуратури Київської області до суду скеровано обвинувальний акт відносно двох молодиків, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого п. 6, 11, 12, ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене на замовлення та за попередньою змовою групою осіб).

За даними слідства, в березні 2021 року до одного з приватних домоволодінь с. Гнідин  Бориспільського району увірвався невідомий, який напав на господаря оселі та почав шматувати його ножем. Від отриманих численних травм чоловік помер на місці скоєння злочину. Експерти нарахували на тілі загиблого 26 ножових поранень. В цей час у домі перебували дружина та донька потерпілого, яким вдалось сховатись та викликати правоохоронців.

Зловмисник з місця скоєння злочину зник, однак, після проведення комплексу оперативно-розшукових заходів вдалося встановити причетних до скоєння злочину, ними виявились син потерпілого та його приятель, які попередньо спланували скоєння вбивства.

19 річний юнак замовив своєму товаришу за винагороду у розмірі 25000 доларів США вчинити умисне вбивство його батька з метою заволодіти їх майном у якості спадщини, на що останній погодився та реалізував задумане.

Після скоєного працівниками поліції зловмисників затримано, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

На даний час прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний акт скеровано до суду. За скоєне обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Бориспільського районного управління  поліції ГУНП в Київській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1722