Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині повідомлено про підозру приватному підприємцю, який за допомогою важкої техніки здійснив незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення

.

За процесуального керівництва Макарівського відділу Києво-Святошинської окружної прокуратури повідомлено про підозру приватному підприємцю у вчиненні злочину, за фактом незаконного видобутку корисних копалин загальнодержавного значення (піску)  ч. 2 ст. 240 КК України

Як встановлено досудовим розслідуванням, вищевказаний чоловік на початку квітня поточного року на земельній ділянці лісового фонду поблизу одного із населених пунктів Бучанського району Київщини за допомогою екскаватора та вантажного автомобіля марки «КАМАЗ» здійснив незаконний видобуток піску загальним об’ємом близько 300 метрів кубічних, який згідно висновку експерта належить до корисних копалин загальнодержавного значення. Правоохоронці виявили незаконного видобувача на місці скоєння кримінального правопорушення. У ході огляду місця події техніку, за допомогою якої вчинявся злочин, було вилучено на штрафмайданчик та в подальшому арештовано на підставі ухвали слідчого судді.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Бучанського районного управління  поліції ГУНП в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1048