Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині прокуратура повернула у комунальну власність територіальної громади земельну ділянку вартістю 12,5 млн. грн.


Рішенням суду задоволено позовні вимоги  Обухівської окружної прокуратури, щодо повернення земельної ділянки вартістю 12,5 млн. грн у комунальну власність територіальної громади міста Українка

Встановлено, що рішенням Української міської ради Обухівського  району в 2018 році зазначену земельну ділянку було безкоштовно передано у приватну власність ОК «ЖБД» «Дніпровський» для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Проте, за позицією прокуратури, дане рішення  суперечить чинному законодавству України, оскільки під час заснування житлово-будівельного кооперативу було порушено порядок його створення ( ст.41, ч. 3 ст. 123, ч.2 ст. 134 Земельного кодексу України)

Разом з тим, органами прокуратури встановлено що зазначена земельна ділянка частково накладається на землі водного фонду України, це свідчить про відсутність у органу місцевого самоврядування повноважень на відведення її у приватну власність

Реагуючи на виявлені порушення, окружною прокуратурою скеровано до суду позовну заяву з метою визнання недійсним  рішення Української міської ради щодо передачі земельної ділянки у приватну власність. Суд задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1583