Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть колишнього голову сільради за привласнення, зловживання та службове підроблення


Сквирським відділом Білоцерківської окружної прокуратури затверджено   та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно колишнього голови однієї із сільських рад, який на даний час займає посаду старости виконавчого комітету міськради, за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та складанні службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу (ч.2 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).

Слідством встановлено, що ексголова вказаної ради Сквирського району, перебуваючи на посаді,  підробив офіційний документ, а саме - рішення сесії сільради, на підставі якого, незаконно привласнив кошти місцевого бюджету шляхом нарахування собі безпідставних премій. Сума збитків, завданих громаді, становить понад 213 тисяч гривень.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1395