Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки обласній прокуратурі скасовано необґрунтовані судові рішення про скасування податкових повідомлень-рішень майже на 124 мільйони гривень


За результатами перевірки одного з підприємств Києво-Святошинського району, Київською обласною прокуратурою виявлено порушення вимог податкового законодавства, внаслідок чого, було занижено податок на прибуток підприємств та податок на додану вартість.

Контролюючим органом встановлено відсутність документального підтвердження реальності господарських операцій підприємства за укладеним зі своїм контрагентом договором про надання послуг мерчандайзингу торгової мережі. У зв’язку з цим, з огляду на фіктивний характер діяльності останнього, підприємством безпідставно сформовано суми податкового кредиту і витрат за відповідний звітний період.

Як наслідок, податковим органом прийнято податкові повідомлення-рішення, згідно яких підприємству визначено грошові зобов'язання з податку на додану вартість та з податку на прибуток  майже 124 мільйони гривень, з урахуванням штрафних санкцій.

За результатами оскарження вказаних податкових повідомлень-рішень судами першої та апеляційної інстанцій їх визнано протиправними та скасовано.

Водночас, за результатами розгляду касаційної скарги Київської обласної прокуратури Верховним Судом скасовано не обґрунтовані рішення судів з направленням вказаної справи на новий судовий розгляд.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1483