Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині виявлено факт розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 у виправній колонії

.

Бориспільською окружною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним захворюванням (ч. 1 ст. 325 КК України).

Так, у державній установі «Бориспільська виправна колонія (№ 119)» у  засуджених виявлено гостре респіраторне захворювання. Результати проведеного у них швидкого тестування на наявність коронавірусної інфекції COVID-19 є позитивними. Засудженим призначено відповідний курс лікування та поміщено до ізольованих приміщень установи.

У свою чергу, обласною прокуратурою внесено вказівку до філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в м. Києві та Київській області про усунення порушень вимог, правил та норм, встановлених з метою запобігання інфекційним захворюванням серед засуджених. Також, скеровано лист до Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації щодо сприяння у проведенні в установі протиепідемічних заходів.

Бориспільською окружною прокуратурою направлено лист до Бориспільського міжрайонного відділу лабораторних досліджень державної установи «Київський обласний лабораторний центр» МОЗ України щодо проведення заходів дезінфекції у приміщеннях установи виконання покарань.

Наразі в установі проводиться комплекс заходів щодо запобігання подальшого поширення коронавірусної хвороби та виявлення усіх контактних осіб, їх ізолювання та медичне обстеження.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1543