Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині прокуратура повернула державі земельні ділянки вартістю понад 192 мільйони гривень

.

 

 

Рішенням суду задоволено позовні вимоги Бориспільської окружної прокуратури щодо повернення у державну власність земель лісового фонду, вартістю понад 192 мільйони гривень.

Установлено, що фізичною особою, в порушення вимог земельного та лісового законодавства, оформлено право власності на земельну ділянку загальною площею 10 га для ведення підсобного сільського господарства в адміністративних межах Головурівської сільської ради Бориспільського району Київської області.

Разом з тим, відповідно до інформації ДП «Бориспільське лісове господарство» вказана земельна ділянка повністю накладається на землі лісогосподарського призначення, що перебувають у користування державного підприємства.

Погодження на вилучення ділянки зі складу державного лісового фонду ДП «Бориспільське лісове господарство» не надавались.

Крім того, Київським обласним та по м. Києву управлінням лісового та мисливського господарства та Кабінетом Міністрів України не надавалися погодження на вилучення чи зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки для її використання в цілях, не пов`язаних з веденням лісового господарства.

         Реагуючи на виявлені порушення, місцевою прокуратурою скеровано до суду позовну заяву з метою повернення земель, незаконно вилучених зі складу лісового фонду, до державної власності, яка задоволена судом в повному обсязі.

 

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1412