Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині прокуратура домагається повернення державі земельних ділянок, вартістю понад 480 мільйонів гривень

.

Ухвалою господарського суду Київської області відкрито провадження у справі за позовом Вишгородської окружної прокуратури про визнання недійсними рішень та договорів оренди землі вартістю понад 480  мільйонів гривень в адміністративних межах Поліської об’єднаної територіальної громади Вишгородського району.

Установлено, що на підставі рішень між Радинською та Романівською сільськими радами Поліського району товариству передано в оренду земельні ділянки без розроблення та затвердження проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею  майже 974 га без проведення земельних торгів у формі аукціону щодо продажу прав на оренду земельних ділянок.

При цьому, вказані земельні ділянки ніколи не перебували в оренді товариства, а перебували раніше у постійному користуванні КСП, яке було ліквідовано. При цьому, вказане товариство не є правонаступником КСП. 

Реагуючи на виявлені порушення, окружна прокуратура пред’явила позов до господарського суду Київської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Київській області до товариства та Поліського селищної ради Київської області про визнання недійсними рішень та договорів оренди землі.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1274