Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура домагається повернення державі земельних ділянок, вартістю понад 167 мільйонів гривень

.

Ухвалою господарського суду Київської області відкрито провадження у справі за позовом Вишгородської окружної прокуратури про скасування рішень щодо державної реєстрації права приватної власності на земельні ділянки за товариством загальною вартістю понад 167 мільйонів гривень на території Поліської об’єднаної територіальної громади Вишгородського району.

Встановлено, що державним реєстратором виконавчого комітету Березанської міськради прийнято ряд рішень про реєстрацію права приватної власності за одним із ТОВ на земельні ділянки загальною площею майже 330 га в адміністративних межах Поліської селищної ради, всупереч вимогам земельного законодавства та законодавства про реєстрацію речових прав, оскільки відповідні рішення органу місцевого самоврядування про передачу цих земель із комунальної у приватну власність товариства не приймались. Вказані земельні ділянки ніколи не перебували у власності товариства, а перебували в колективній власності КСП, яке було ліквідовано. При цьому, вказане товариство не є правонаступником КСП. 

Реагуючи на виявлені порушення, окружна прокуратура пред’явила позов до господарського суду Київської області в інтересах держави до товариства та виконавчого комітету  Березанської міської ради про скасування рішень щодо державної реєстрації прав та їх обтяжень.

 

 Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1567