Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Місцева прокуратура домагається стягнення майже 800 тисяч гривень до бюджету Переяслава



Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури встановлено, що господарське товариство придбавши у 2016 році комплекс будівель у межах м.Переяслав упродовж 2017-2020 років використовувало земельну ділянку під вказаною нерухомістю для комерційних цілей без укладення з органом місцевого самоврядування договору оренди.

Як наслідок, використовуючи безоплатно майже 2,2 га комунальної землі фактичний землекористувач без належного оформлення правовстановлюючих документів фактично збільшив свої доходи та зумовив упродовж 3 років ненадходження до місцевого бюджету коштів на суму понад 1 мільйон гривень, що становить розмір плати за земельну ділянку у формі орендної плати.

В свою чергу, товариством добровільно кошти не сплачено, а міською радою з моменту пред'явлення вищевказаному товариству вимоги щодо необхідності сплати оренди до місцевого бюджету за понад 8 місяців не вжито належних заходів із стягнення відповідних коштів у судовому порядку, що унеможливило стягнення близько 230 тисяч гривень внаслідок спливу строків позовної давності.

 Зважаючи на викладені обставини, з метою відновлення інтересів територіальної громади на отримання відповідних коштів, Бориспільською місцевою прокуратурою до господарського суду Київської області пред'явлено  позовну заяву про стягнення  доходу одержаного від безпідставно збереженого майна у розмірі 770 тис. грн.

 

кількість переглядів: 1143