Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Обласною прокуратурою вживаються заходи до наповнення місцевого бюджету


Обласною прокуратурою виявлені порушення вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» в частині несвоєчасної сплати до місцевого бюджету коштів пайової участі, призначених для розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури с. Софіївська-Борщагівка одним із забудовників, який здійснює свою діяльність на території Києво-Святошинського району.

Установлено, що попри прийняття до експлуатації багатоквартирного житлового будинку, забудовник з 2019 року по даний час не сплачує до бюджету сільської ради пайовий внесок у розмірі майже 1 млн. грн. та не виконує свої зобов’язання за укладеним договором із Софіївсько-Борщагівською сільською радою, внаслідок чого орган місцевого самоврядування позбавлений можливості використати ці кошти на будівництво об’єктів соціальної сфери населеного пункту (дитячі садочки, заклади освіти, парки, тощо) для забезпечення нормальної життєдіяльності мешканців новобудов.

Реагуючи на виявлені порушення обласною прокуратурою до господарського суду Київської області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Софіївсько-Борщагівської сільської ради до забудовника про стягнення заборгованості зі сплати коштів пайової участі.

Наразі позовна заява перебуває на розгляді у суді.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1286