Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Результати річної роботи органів Київської обласної прокуратури обговорили на оперативній нараді

.

19 лютого відбулась оперативна нарада під головуванням керівника Київської обласної прокуратури, присвячена підсумкам роботи органів прокуратури Київської області у 2020 році на основних напрямах діяльності та визначенню першочергових завдань на наступний період.

У заході взяли участь заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів, а також керівники місцевих прокуратур та їх заступники.

Олексій Хоменко зазначив, що упродовж минулого року прокурорська система працювала в умовах законодавчих змін та системного реформування відомства, однак це не завадило забезпечити на належному рівні виконання повноважень і досягти позитивних результатів у забезпеченні законності в регіоні.

Керівник обласної прокуратури зауважив, що активна робота на пріоритетних напрямках має продовжуватись, зокрема мова йде про протидію оргзлочинності; злочинам проти основ національної безпеки; злочинам у бюджетній сфері; злочинам у сфері адміністрування податків та пов’язаних із відмиванням майна, одержаного злочинним шляхом; злочинам у сфері паливно-енергетичного комплексу; злочинам відносно суб’єктів інвестиційної діяльності та щодо протиправного втручання їх діяльність; злочинам у сфері земельних правовідносин; злочинам у сфері екології і незаконного використання природних ресурсів; кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством.

Окремим пріоритетом керівник обласної прокуратури визначив протидію злочинам проти дітей. Упродовж минулого року відносно неповнолітніх вчинено 98 кримінальних правопорушень, потерпілими від яких є 105 дітей, з них: 26 малолітніх, 79 неповнолітніх.

Заступники керівника Київської обласної прокуратури у своїх промовах зупинилися на основних позитивних та проблемних питаннях прокурорсько-слідчої діяльності.

Завершуючи нараду, Олексій Хоменко наголосив на важливості досягнення якісних результатів, а не кількісних, а також окреслив коло проблемних питань, які, незважаючи на позитивні зрушення, все ще потребують пильної уваги та звернувся до керівників місцевих прокуратур з проханням організувати заходи з метою суттєвої активізації діяльності на місцях іпосилити координацію між органами правопорядку.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1107