Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Майже 10 тисяч звернень громадян розглянуто органами обласної прокуратури у 2020 році


 

Упродовж минулого року до органів Київської обласної прокуратури  надійшло майже 10 тис. звернень, з яких по суті вирішено більше 6,5 тис.

В переважній більшості звернення стосувались питань тяганини під час досудового розслідування кримінальних проваджень, правомірності дій слідчих при прийнятті у них процесуальних рішень.

Крім того, до органів обласної прокуратури надійшло та розглянуто майже 600 звернень від народних депутатів України. Переважна більшість таких звернень стосувалась питань досудового розслідування – 450.

Із загальної кількості звернень, що надійшли, більше 2,5 тис. направлено за належністю в інші відомства, на підставі п. 3 ст. 7 Закону України «Про звернення громадян».

Окрім того, органами прокуратури області забезпечено виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Упродовж минулого року надійшло 253 запити на інформацію. За результатами їх розгляду надано інформацію на 154 запити. З числа розглянутих запитів на інформацію 21 стосувався питань досудового розслідування, 1 - з питань підтримання державного обвинувачення в суді, 5 – питань представництва інтересів громадян та держави в суді, 62 – кадрових питань, 1 – питань організаційно-розпорядчої діяльності та 64 з інших питань.

Органи Київської обласної прокуратури і надалі приділятимуть особливу увагу роботі зі зверненнями громадян та надання публічної інформації запитувачам, з метою забезпечення їх законних прав.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1118