Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Колишнє керівництво одного з відділів поліції постане перед судом за участь у злочинній організацій та вчинення тяжких злочинів


Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 8 «перевертнів у погонах» – поліцейських Павлоградського відділу поліції  ГУНП в Дніпропетровській області, серед яких начальник відділу поліції та його заступник. Усім фігурантам інкриміновано створення злочинної організації, перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, скоєння крадіжок та збут наркотичних речовин (ч.1 ст.255, ч.2 ст.365,  ст.263, ст.185, ч. 3 ст.307 КК України).

Слідством встановлено, що протягом 2019-2020 років правоохоронці, задля підвищення показників у роботі поліції, змушували громадян вчиняти злочини (крадіжки, зберігати наркотичні засоби, зброю та ін.), здійснюючи на них психологічний тиск та насильство. За вчинення злочинів поліцейські надавали потерпілим гроші та наркотичні речовини, а у подальшому притягували останніх до кримінальної відповідальності.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1496