Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Ексміністра, якому інкримінують умисне вбивство, залишено під вартою

 

За результатами проведення підготовчого судового засідання 05.01.2021 року Києво-Святошинським районним судом  частково задоволено клопотання публічного обвинувача прокуратури Київської області та залишено під вартою з можливістю внесення застави колишнього Міністра закордонних справ України, який обвинувачується у вчиненні умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України).

Згідно матеріалів кримінального провадження, в лютому 2020 року під час розпивання алкогольних напоїв у обвинуваченого виник конфлікт з потерпілим, який переріс в бійку із застосуванням фізичної сили в ході якої обвинувачений дістав пістолет та здійснив постріл у потерпілого від чого останній помер на місці.

Дослідивши надані матеріали суд дійшов висновку про відповідність обвинувального акту вимогам кримінального процесуального законодавства, а тому у справі призначено судовий розгляд.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1412