Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура через суд зобов’язала орендаря знести самочинно збудований об’єкт нерухомості


Захист інтересів держави у сфері державної та комунальної власності залишається незмінним пріоритетом роботи органів Київської обласної прокуратури.

Установлено, що приватний суб’єкт господарювання здійснив незаконне будівництво готелю шляхом часткової перебудови орендованої у держави насосної станції, яка є частиною Білоцерківської міжгосподарської зрошувальної системи, розташованої на землях водного фонду.

У зв’язку з цим до суду скеровано позов з вимогою про зобов’язання приватного суб’єкта господарювання знести самочинно збудовані нежитлові будівлі загальною площею 870,5 кв.м. як такі, що не сумісні з цілями ведення водного господарства.

 Остаточну крапку за наслідками майже трирічної судової тяганини поставив Верховний Суд за касаційною скаргою обласної прокуратури, підтвердивши обґрунтованість доводів про відсутність у даному спорі виняткових умов для проведення державної реєстрації у приватну власність й подальшої експлуатації готелю, зведеного на місці гідротехнічної споруди зі спеціальним правовим режимом використання. Відтак за принципової та активної позиції органів прокуратури судом ухвалено позитивне рішення на користь держави в особі Державного агентства водних ресурсів України, Білоцерківської районної державної адміністрації та Регіонального офісу водних ресурсів річки Рось.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1344