Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині засуджено керівника товариства з обмеженою відповідальністю за порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю

 

 

За підтримання публічного обвинувачення Київською обласною прокуратурою вироком Бориспільського міськрайонного суду засуджено директора одного з ТОВ області за фактом порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ч. 1 ст. 333 КК України).

За даними слідства, директор вказаного товариства  у червні 2019 року за відсутності передбаченого дозволу чи висновку служби Державного експортного контролю України, на виконання раніше узгоджених домовленостей з іноземною компанією, організував через митний пост «Бориспіль» Київської митниці ДФС ввезення до України 20 акумуляторних батарей, які ідентифіковано як товари військового призначення.

Скоординованими зусиллями органів прокуратури, СБУ та митного контролю протиправну діяльність було викрито та задокументовано.

Вироком Бориспільського міськрайонного суду з обвинуваченого визнано винним у вчиненні вказаних злочинів та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 200  неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

 

 Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1233