Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть виборчих антиагітаторів

 

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою затверджено та  скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання діяльності суб’єкта виборчого процесу, поєднаного з обманом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст.157 КК України).

Слідством встановлено, що 23 листопада поточного року троє мешканців Київської області, діючи умисно, за попередньою змовою між собою, на території с.Новосілки, з метою перешкоджання діяльності суб’єктів виборчого процесу шляхом обману, а саме - кандидатів в депутати та голови Чабанівської селищної ради, розміщували листівки з неправдивою, негативною інформацією вираженою у формі фактологічних тверджень та оціночних суджень з закликами не підтримання таких кандидатів під час проведення виборів.

Висновком семантико -  текстуальної експертизи, проведеної під час досудового розслідування, підтверджено протиправність дій обвинувачених, а завдяки своєчасному реагуванню правоохоронних органів, виборче право суб’єктів виборчого процесу відновлено, громада підтримала таких кандидатів своїм голосуванням.

За вчинення вказаних діянь, правопорушникам загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1451