Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині затримали зухвалу банду розбійників (ФОТО)

 

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито діяльність організованої групи, яка спеціалізувалася на вчинені розбійних нападів та викрадені майна громадян (ч.4 ст.187 КК України).

Встановлено, що 28-річний житель Баришівського району з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення організував стійку групу, до складу якої входили мешканці Київщини. Організатор координував дії групи, підшукував об’єкти для нападів та розподіляв між учасниками групи кошти здобуті злочинним шляхом. Також, зловмисник брав безпосередню участь у нападах та збував викрадені цінності і речі.

Під час огляду місця події працівники поліції вилучили низку речових доказів злочинної діяльності групи, серед них: пістолет та набої до нього, гільзи, уламки гранати, газові балончики, кайданки, рукавички, ножі, рації, викрутки, сокиру, балаклави.

Також проведено ряд санкціонованих обшуків за місцями проживання учасників групи. Там поліцейські вилучили автівку, номерні знаки, документи та техніку.

Наразі затримано троє зловмисників. Їм повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу. Досудове слідство триває.

Заходи з викриття проводились спільно з оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань та управління стратегічних розслідувань в Київській області, слідчими управління поліції Київщини за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1179