Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
П’ятьох мешканців Київщини підозрюють у блокуванні роботи виборчої дільниці

 

Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання роботі виборчої комісії, а саме перешкоджання підрахунку бюлетенів (ч.3 ст. 157 КК України).

Так, 26 листопада поточного року, в приміщення Коцюбинської територіальної виборчої комісії, під час здійснення перерахунку бюлетенів,  увірвалось 5 осіб,  частина з яких була у бронежилетах  та балаклавах. Вказані особи почали перевертати меблі, сперечатися з присутніми та в інші способи блокувати роботу виборчої комісії, унеможливлюючи проведення повторного підрахунку бюлетенів.

Наразі усім правопорушникам повідомлено про підозру у скоєнні вказаного злочину та обрано чотирьом з них запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту (двом – цілодобового, двом – у нічний час), ще одному – особисте зобов’язання.

Досудове розслідування триває.

          

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 1318