Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Київська обласна прокуратура повернула громаді Бориспільського району комунальне майно ринковою вартістю понад 45 мільйонів гривень

 

Господарським судом Київської області задоволено позовну заяву  прокуратури про витребування на користь територіальної громади Бориспільського району з незаконного володіння приватного суб’єкта господарювання майнового комплексу загальною площею майже 2 тисячі кв. м.

В ході судового розгляду доведено, що будинок  побуту з додатковими нежитловими приміщеннями протиправно та поза волею територіальної громади вибув з комунальної власності. Після цього було здійснено документальне об’єднання окремих його частин задля штучного утворення нібито нових об’єктів, а також неодноразово змінено власника вказаного об’єкту, та, зрештою, внесено до статутного капіталу приватного підприємства, чим грубо порушено права громади.

Господарський суд погодився з доводами прокуратури про те, що саме територіальна громада Бориспільського району в особі районної ради з 1993 року є дійсним власником спірних об’єктів нерухомості, які з її відання, у встановленому чинним законодавством порядку, ніколи не вибували, оскільки не увійшли до складу майна, що підлягало приватизації первинним набувачем у 1996 році.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1171