Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає усунути порушення в діяльності ізоляторів тимчасового тримання Головного управління Національної поліції в Київській області

 

 

 

Обласною прокуратурою проведено перевірку щодо дотримання вимог Закону України «Про попереднє ув’язнення» та іншого законодавства в діяльності ізоляторів тимчасового тримання Головного управління Національної поліції в Київській області.

За результатами перевірки виявлено численні порушення прав ув’язнених щодо матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, неналежного дотримання режимних вимог та нагляду, тощо.

Крім того, встановлено факт поміщення до ізолятора адмінарештованого, постанова суду відносно якого не набрала законної сили, що суперечить Рішенню Конституційного Суду, грубо порушуючи права особи.

З огляду на викладене, обласною прокуратурою внесено вказівку начальнику Головного управління Національної поліції в Київській області з вимогою усунення виявлених порушень.

Довідково: Усього з початку поточного року органами обласної прокуратури з цих питань внесено 18 вказівок, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 11 поліцейських.

Робота на вказаному напрямі триває.

 

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1267