Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть дружину ексміністра

 

 

Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно дружини ексміністра закордонних справ України за фактом введення в оману органу досудового розслідування, поєднаного зі штучним створенням доказів захисту (ч.2 ст.384 КК України).

За даними слідства, обвинувачена, будучи допитаною як свідок, з метою забезпечення алібі своєму чоловіку, якому інкримінують  умисне вбивство (ч.1 ст.115 КК України), повідомила правоохоронцям недостовірні відомості про факти та обставини вчинення вказаного злочину колишнім міністром. Тож своїми неправдивими показаннями дружина намагалась сприяти тому, щоб її чоловік уникнув відповідальності за вбивство.  Однак висновки експертів спростували усе сказане фігуранткою провадження під час виступу в суді та в рамках слідчого експерименту.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається не винуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1893