Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає усунути порушення в діяльності територіальних відділів пробації області

 

Обласною прокуратурою проведено перевірку щодо дотримання вимог кримінального процесуального та кримінально-виконавчого законодавства при здійсненні органами пробації області контролю за виконанням покарання у вигляді штрафу, за наслідками якої виявлено грубі порушення.

Перевіркою встановлено, що територіальними органами пробації не в повній мірі вживають заходи щодо сплати штрафів засудженими.

Натомість, останні безпідставно звертаються до судів з поданнями про звільнення засуджених від відбування покарання у вигляді штрафу, у зв'язку із закінченням строків давності виконання обвинувального вироку, тим самим ініціюють незаконне звільнення засуджених від відбування покарання. Крім того, внаслідок таких дій, до Державного бюджету не надійшло майже 400 тисяч гривень.

З огляду на викладене, обласною прокуратурою внесено вказівку начальнику філії державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області з вимогою усунення виявлених порушень, яка на даний час перебуває на розгляді.

Крім того, обласною прокуратурою до апеляційного суду оскаржено рішення судів щодо звільнення засуджених від подальшого відбування покарання у виді штрафу, у зв'язку із закінченням строків давності виконання обвинувального вироку, на загальну суму 340 тис. гривень, які на даний час ще не розглянуто.

Робота на вказаному напрямі триває.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1288