Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає усунути порушення в діяльності Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ»

 

Київською обласною прокуратурою забезпечено проведення перевірки в діяльності Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України щодо дотримання конституційних прав громадян при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення, а також порядку і умов їх тримання у спеціальних приміщеннях, в ході якої виявлено порушення вимог законодавства при адміністративному затриманні осіб та їх прав, зокрема, на отримання правової допомоги та надання пояснень по суті адміністративного правопорушення, а також вимог щодо створення належних умов тримання затриманих осіб в спеціальному приміщенні, зокрема, забезпечення їх необхідними предметами гігієни та проведення огляду медичним працівником перед вибуттям.

Потребує посилення і стан забезпечення заходів із запобігання та поширення інфекційного захворювання COVID-19. А внаслідок не завершення будівництва майданчика для прогулянок та занять спортом, утримувані особи здійснюють щоденні прогулянки в непристосованому для цього місці.

З огляду на викладене, начальнику Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України внесено вказівку з вимогою усунення виявлених порушень.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1359