Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Київська обласна прокуратура повернула у власність держави земельні ділянки вартістю майже 256 млн гривень

 

Господарський суд Київської області задовольнив позовні вимоги Київської обласної  прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Київській області до КП «Вишгородське бюро технічної інвентаризації» та одного з ТОВ про скасування записів щодо проведеної державної реєстрації земельної ділянки на території Кодаківської сільської ради Васильківського району площею близько 30 га.

Встановлено, що реєстрацію вказаної землі проведено на підставі підробленого державного акту права власності на земельну ділянку, оскільки органами Держземагентства вказаний правовстановлюючий документ не видавався та не реєструвався.

Крім цього, витяг з Державного земельного кадастру, який слугував підставою реєстрації права власності на земельну ділянку, також не видавався.

Таким чином, державний реєстратор речових прав безпідставно прийняв рішення про державну реєстрацію права приватної власності на вказану земельну ділянку та, відповідно без необхідних правових підстав, вніс право власності на вказану земельну ділянку до статутного капіталу товариства.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1526