Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть колишнього співробітника «Нової пошти»

 

Кагарлицька місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно колишнього працівника ТОВ «Нова пошта», якому інкримінують шахрайство, несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж та зберігання наркотичних засобів (ч.2 ст. 15, ч.3 ст.190, ч.4 ст. 190, ч.3 ст. 190, ч.1 ст. 361, ч.2 ст. 361, ч.1 ст. 191, ч.1 ст. 309 КК України).

Слідством встановлено, що фігурант провадження після звільнення, маючи навички та досвід роботи в ТОВ «Нова Пошта», отримав можливість здійснювати проникнення до комп'ютерної мережі вказаного ТОВ та змінювати інформацію, яка там зберігалась. Зловмисник замовляв в інтернет-магазинах різноманітні товари післяплатою, після чого змінював інформацію про оплату в офіційних електронних базах компанії-перевізника та отримував їх безкоштовно. Таким чином молодик спричинив збитки товариству на майже 1 мільйон гривень.

Під час обшуків в автомобілі правопорушника було виявлено особливо небезпечний засіб – амфетамін.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду по суті. Санкції вказаних статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі  строком  до 12 років з конфіскацією майна.

 

 Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1665