Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Обласна прокуратура домагається усунення порушень в діяльності спецпалат

 

 

За наслідками проведених перевірок в Головному управлінні Національної поліції області та Департаменті охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації встановлено, що посадові особи, відповідальні за дотримання вимог законодавства та прав ув’язнених і засуджених осіб при стаціонарному лікуванні в спеціальних палатах закладів охорони здоров’я області не вживають заходів щодо належного облаштування спеціальних палат, та не проводять комісійні обстеження їх технічного обладнання, а взаємодія із відповідними органами місцевого самоврядування, виконавчої влади та закладами охорони здоров’я із вказаних питань взагалі відсутня, незважаючи на те, що упродовж поточного року прокурорськими перевірками виявлено численні порушення вимог законодавства щодо неналежного облаштування спеціальних палат медичних закладів, які останніми залишались без належної уваги.

З огляду на викладене, обласною прокуратурою внесено вказівки начальнику ГУ НП в Київській області та в.о. директора Департаменту охорони здоров’я КОДА з вимогою усунення виявлених порушень. На даний час вказівки перебувають на розгляді.

Довідково: Загалом, з початку року з цих питань органами прокуратури внесено 8 документів реагування, за наслідками розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 посадових осіб.

Робота на даному напрямі триває.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1325