Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повернула державі лісову ділянку на території зони відчуження ЧАЕС вартістю понад 1,2 млн грн

    

Рішенням Іванківського районного суду Київської області задоволено позов Броварської місцевої прокуратури про повернення в державну власність земельної ділянки лісового фонду ринковою вартістю понад 1,2  млн грн на території зони відчуження.

 

Місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства під час відведення Головним управлінням Держземагенства у Київській області громадянину земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства площею 2 га на території Страхоліської сільської ради Іванківського району.

 

Разом з тим, вказана земельна ділянка розташована на території зони відчуження внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та сформована за рахунок земель лісогосподарського призначення, які перебувають в постійному користуванні Державного спеціалізованого підприємства «Північна Пуща», яке дозволу на їх вилучення та зміну цільового призначення землі не надавало.

 

Реагуючи на виявлені порушення, місцева прокуратура пред’явила позов до суду про визнання недійсним наказу Головного управління Держгеокадастру у Київській області щодо відведення земельної ділянки у приватну власність та витребування її з чужого незаконного володіння на користь держави.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1388