Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Затримано злочинну організацію, яка займалась угонами автомобілів на території України (ФОТО)

    

Київською обласною прокуратурою спільно з Головним управлінням Нацполіції в Київській області знешкоджено міжрегіональну злочинну організацію, яка займалась незаконним заволодінням транспортними засобами на території України.

Так, організатором злочинної організації «мисливців за автомобілями» виявився неодноразово судимий за аналогічні злочини чоловік, який налагодив схему заволодіння транспортними засобами. Окрім організатора, до складу організації увійшло 5 осіб, які безпосередньо займались викраденням автомобілів.

На даний час на рахунку організованої групи 13 епізодів незаконного заволодіння транспортними засобами на території столиці, Київської та інших областей.

Під час проведення 17 невідкладних обшуків, на території 4 областей, за місцями проживання зловмисників та знаходження викрадених авто правоохоронцями виявлено та вилучено спеціальні пристрої для сканування та автозапуску двигуна, пристрої для заглушування GPS та GSM сигналів і пошуку «маячків», прилади для зміни ідентифікаційних даних транспортних засобів, автомобільні номерні знаки, різноманітні ключі від автомобілів різних марок, рації та інші засоби зв’язку, зброю і боєприпаси до неї.

                                  

Учасників злочинної організації, у складі 6 осіб, затримано правоохоронними органами в порядку ст. 208 КПК України та за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури затриманим повідомлено про підозру за ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 289 та ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 28  ч. 3 ст. 289 КК України.

           

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

                                 

Максимальна санкція статтей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1501