Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повернула державі лісові землі вартістю понад 2 млн грн, які незаконно надано громадянам у Кагарлицькому районі

    

Кагарлицьким районним судом Київської області задоволено позовні вимоги Кагарлицької місцевої прокуратури та повернуто у державну власність 2 га земель лісового фонду, ринковою вартістю понад 2 млн грн.

Установлено, що у 2007 році розпорядженням Кагарлицької районної державної адміністрації 84 громадянам затверджено документацію із землеустрою щодо відведення  у приватну власність земельних ділянок площею понад 10 га для ведення садівництва на території однієї із сільських рад Кагарлицького району. Згодом, громадяни отримали державні акти на право власності землі.

Втім, передача у власність 16 земельних ділянок площею майже 2 га відбулася із порушенням законодавства, оскільки вони відносяться до земель лісового фонду та перебувають у постійному користуванні ДП «Ржищівське лісове господарство», яке не надавало згоду на передачу їх у приватну власність. Крім того, рішення органу державної влади про вилучення їх з держлісфонду не приймалось.

Місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання незаконними розпоряджень райдержадміністрації, державних актів на право власності та витребування земельних ділянок лісового фону площею майже 2 га на користь держави. Суд у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1262