Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Задоволено позов прокуратури – перевізник сплатить грошові кошти до Держбюджету України за перевантажування транспортного засобу

    

Прокуратурою Київщини вживаються заходи представницького характеру у бюджетній сфері  щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин та механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

Доцільність застосування представницьких повноважень прокурором обумовлена актуальністю питань щодо розвитку мережі та утримання автомобільних доріг загального користування, збереження автодоріг, забезпечення безпеки перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом.

Зокрема, судом задоволено позов Бориспільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті про стягнення з приватного підприємства плати за проїзд великовагового автомобіля автошляхами загального користування у розмірі понад 35 тис грн.

Встановлено, що співробітниками одного із територіальних підрозділів Державної служби України з безпеки на транспорті при проведені габаритно-вагового контролю, встановлено факт перевезення вантажу із перевищенням вагових обмежень перевізником, який здійснює діяльність на території Згурівського району.

За вказане порушення органом контролю розраховано плату за проїзд в сумі понад 1163,52 євро, яку в добровільному порядку перевізник до Державного бюджету України не сплатив.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1405