Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Службове підроблення та розтрата бюджетних коштів — депутат Яготинської міської ради постане перед судом

    

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно депутата Яготинської міської ради за обвинуваченням у службовому підробленні та розтраті бюджетних коштів, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно (ч. 1 ст. 366 та ч. Ч. 2, 3 ст. 191 Кримінального кодексу України). 

Встановлено, що обвинувачений, обіймаючи посаду начальника одного з комунальних підприємств у Яготинському районі, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж періоду з 2016 по 2018 роки, вносив неправдиві відомості до табелів обліку використання робочого часу фіктивно працевлаштованих працівників, на підставі яких останнім нараховувалась заробітна плата. Таким чином, ексначальник комунального підприємства заволодів коштами підприємства на суму понад 130 тис грн.

Наразі за процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури обвинувальний акт затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у виді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2058