Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вживає заходи для повернення державі земель сільськогосподарського призначення площею майже 135 га

    

Прокуратурою Київської області до Яготинського районного суду пред’явлено позов в інтересах держави про визнання незаконними і скасування наказів Головного управління Держземагентства у Київській області та визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок площею майже 135 га.

Прокуратурою встановлено, що у 2014 році між Держземагентством та громадянином укладено договори оренди зазначених земельних ділянок для ведення фермерського господарства, які знаходяться в адміністративних межах Яготинського району Київської області.

При цьому, з’ясовано, що заявник вже неодноразово отримував від держави землі сільськогосподарського призначення та займається фермерською діяльністю упродовж більше десяти років.

В результаті чого, під виглядом створення нового фермерського господарства, що дає можливість оформити в користування землі державної власності поза передбаченою законом обов’язковою процедурою проведення земельних торгів, вказаною особою фактично збільшено земельний банк раніше заснованого та очолюваного ним фермерського господарства.

Наразі судом за позовом прокуратури області у справі відкрито провадження.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1433