Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розтрата майже одного мільйона гривень під час ремонту дороги – директор підприємства Київщини постане перед судом

    

За процесуального керівництва прокурорів Бородянського відділу Фастівської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням директора приватного підприємства у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій у особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України). 

За даними слідства, що у 2015 році директор підприємства склав та підписав акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, до яких вніс неправдиві відомості про здійснення капітальному ремонту вулиць в одному із сіл Бородянського району. Фактично більша частина ремонтних робіт виконана не була. У результаті неправомірних дій обвинуваченого відбулася розтрата бюджетних коштів на суму майже 1 мільйон гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Бородянського відділення поліції Ірпінського відділу поліції ГУНП в Київській області.

У разі доведення вини чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1747