Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Верховний Суд підтримав позицію прокуратури Київщини щодо повернення державі майже 116 га земель сільськогосподарського призначення

    

Верховним Судом підтримано позицію прокуратури Київщини та повернуто в державну власність землі сільськогосподарського призначення площею майже 116 га на території Кагарлицького району.

 

Так, переглянувши справу за касаційною скаргою прокуратури області, постановою Верховного Суду задоволено позовні вимоги прокуратури про визнання недійсними і скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Київській області та укладених на їх підставі договорів оренди земельних ділянок.

 

В ході судового розгляду прокуратурою доведено, що наказами Держгеокадастру, всупереч вимогам Закону України «Про фермерське господарство» та Земельного кодексу України, громадянину надано в оренду спірні земельні ділянки для ведення фермерського господарства в обхід процедури земельних торгів.

 

Разом з цим, з’ясовано, що вказана особа раніше отримувала безкоштовно та у поза конкурентний спосіб землю, а на час звернення до органу державної влади із відповідною заявою була головою фермерського господарства.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1388