Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі Київської області підведено підсумки роботи за перше півріччя 2020 року

    

У середу, 05 серпня 2020 року, у прокуратурі Київської області під головуванням прокурора області Максима Киричука відбулась оперативна нарада по підсумках роботи органів прокуратури області за перше півріччя 2020 року.

У нараді взяли участь перший заступник та заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів, місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, начальники територіальних відділів місцевих прокуратур.

Під час наради очільник відомства відмітив не тільки позитивні напрацювання, але й звернув увагу на проблемні питання у прокурорській діяльності з метою розроблення конкретних заходів для їх вирішення.

Про результати роботи на основних напрямах діяльності поінформували перший заступник прокурора області Ігор Грабець та заступники прокурора області Юрій Ясеницький та Роман Мазурик

Упродовж поточного року прокуратурою області здійснювалось принципове реагування на факти вчинення злочинів співробітниками правоохоронних органів. Так, викрито злочинну організацію, у складі 8 співробітників  Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області, на чолі з їх начальником. Крім того, у кримінальному провадженні, яке набуло суспільного резонансу, повідомлено про підозру працівникам Кагарлицького ВП ГУНП в Київській області у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтуванні та катуванні особи.

 

Також, повідомлено про підозру учасникам 20 організованих груп, з них 6 озброєних груп – банд, у склад яких входило 72 особи та 2 злочинних організації відносно 18 осіб.

 

При здійсненні діяльності у сфері міжнародного співробітництва організовано виконання 67 запитів про надання міжнародно-правової допомоги компетентних органів іноземних держав.

 

Прокурорами пред’явлено позови на захист інтересів держави на суму більше 6,3 млрд. грн. За розглянутими позовами судами стягнуто більше 2,2 млрд. грн. Результативною є робота на пріоритетних напрямках роботи, зокрема щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин. Так, прокурорами заявлено позовів на суму 5,3 млрд. грн., судами задоволено на суму 1,5 млрд грн. Реально повернуто у державну власність та попереджено незаконне надання земельних ділянок площею 639 га.

 

Разом з тим, прокурорами заявлено позовів на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства на загальну суму 131,1 млн. грн.

 

Працівниками органів прокуратури області у першому півріччі 2020 року вирішено понад 3 тис звернень громадян.

 

Активізовано роботу за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян. Зокрема, за результатами розгляду 159 документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 88 посадових осіб. Викрито 13 фактів вчинення кримінальних правопорушень працівниками органів та установ Державної кримінально-виконавчої служби області.

 

За результатами проведеної підсумкової наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів прокуратури Київської області на наступний звітний період.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1330