Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Верховний Суд підтримав позицію прокуратури щодо відновлення права держави на особливо цінні землі Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України вартістю майже 6 млн грн

    

Верховним Судом підтримано правову позицію прокуратури Київської області та  залишено без змін постанову Київського апеляційного суду, якою задоволено позовну заяву прокуратури про витребування з чужого незаконного володіння особливо цінних земель в передмісті Києва, що перебували в постійному користуванні Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України та незаконно опинились у приватній власності. 

 

Установлено, що у 2017 році Президія НААН України, за клопотанням Чабанівської селищної ради про наявність суспільної потреби в будівництві дошкільної дитячої установи в селі Новосілки, надала згоду на припинення права постійного користування Інституту садівництва земельною ділянкою площею 0,71 га вартістю майже 6 млн грн.

 

Водночас,  всупереч вимог земельного законодавства компетентним органом виконавчої влади рішення про припинення права постійного користування Інституту садівництва на цю землю не приймалось.

 

Незважаючи на це, селищна рада розпорядилась зазначеною земельною ділянкою, надавши у власність фізичним особам для ведення особистого селянського господарства, замість того, щоб зводити на ній дитячий садочок. У подальшому, нові «власники» землі здійснили її поділ і відчужили  фізичній особі – одному із забудовників Київщини.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2082