Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розтрата бюджетних коштів у сумі понад 220 000 гривень – прокуратура повідомила про підозру голові сільської ради та директору підприємства (ФОТО)

    

За процесуального керівництва Кагарлицької місцевої прокуратури повідомлено по підозру голові однієї із сільських рад Миронівського району та директору підприємства підрядника за фактами розтрати бюджетних коштів на користь приватної юридичної особи у великих розмірах шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1ст. 366 КК України).

                               

За даними слідства, 2018 року підозрювані, діючи за попередньою змовою, достовірно знаючи про те, що частина робіт з реконструкції дошкільного навчального закладу розвитку ясла-сад зазначені в актах виконаних робіт фактично не виконані, підписали та завірили гербовими печатками акти виконаних робіт.

Внаслідок протиправних умисних дій голови сільської ради та директора підприємства з місцевого бюджету сільської ради розтрачено на користь юридичної особи грошові кошти в сумі понад 220 тис грн.

У разі доведення вини, особам загрожує покарання у виді позбавленням волі від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається не винуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1860