Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Посадовця Державного гемологічного центру України викрито на одержанні хабара (ФОТО)

    

У п’ятницю, 24 липня, за процесуального керівництва прокуратури Київської області заступника директора Державного гемологічного центру України викрито на одержанні неправомірної вигоди ( ч. 3 ст. 368 КК України).

            

За даним слідства, посадовець, використовуючи своє службове становище, вимагав та отримав від суб’єкта господарювання неправомірну вигоду в сумі 3 000 доларів США за надання виписки з реєстру Державного гемологічного центру України про реєстрацію власних і  торгівельних назв дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення, напівдорогоцінного і декоративного каміння з родовищ України.                                                                                       

Його затримано  в порядку ст. 208 КПК України прокурорами спільно з СУ ГУНП в Київській області та ДСР НП України після одержання другої частини неправомірної вигоди.

         

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, затриманому готується повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1817