Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури затримано особу засуджену до 5 років позбавлення волі

    

У прокуратурі Київської області на контролі перебуває стан дотримання територіальними підрозділами Національної поліції вимог Кримінального процесуального кодексу України, законів України «Про Національну поліцію» та «Про оперативно-розшукову діяльність» щодо своєчасного виконання вироків суду про призначення особам покарання у виді позбавлення волі, які на момент набрання судовими рішеннями законної сили, не перебували під вартою.

Зокрема, продовжують мати місце факти тяганини при виконанні підрозділами поліції вироків суду, заведенні оперативно-розшукових справ, у зв’язку з ухиленням засуджених від відбування покарання та оголошення їх в розшук. 

Так, з лютого 2020 року працівниками Фастівського відділення поліції не вжито достатніх заходів до встановлення місцезнаходження та затримання особи, засудженої за ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 146, ч. 1 ст. 125 та ч. 1 ст. 185 КК України до 3 років позбавлення волі. 

Аналогічні порушення прокуратурою виявлено в діяльності Білоцерківського, Васильківського, Ірпінського відділах поліції та Кагарлицького відділення Обухівського відділу поліції. 

В свою чергу, за втручання прокуратури затримано громадянина, засудженого за ч. 2 ст. 289 КК України до 5 років позбавлення волі. Вирок суду відносно вказаної особи перебував без виконання в працівників Баришівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції з квітня 2020 року.

Вказані порушення також стали можливими через незабезпечення Головним управлінням Нацполіції в Київській області належного відомчого контролю за роботою територіальних підрозділів поліції.

У зв'язку з цим, прокуратурою області начальнику управління внесено вказівку, у тому числі з вимогою про проведення службового розслідування з метою встановлення працівників поліції, з вини яких допущено вищевказані порушення, та притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1449