Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть чоловіка за зберігання незаконно зрубаних дерев

    

За процесуального керівництва Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 32-річного чоловіка за фактом зберігання незаконно зрубаних дерев  (ч. 1 ст. 246 КК України).

За даними слідства, чоловік незаконно придбав та зберігав без відповідних документів, 69 дерев породи «Сосна» та 11 - породи «Вільха» з метою подальшого виготовлення виробів з деревини. Загальна вартість завданих державі збитків склала майже 35 тис грн.

Вказану деревину правоохоронцями виявлено та вилучено на території господарства обвинуваченого в одному із селищ Обухівського району. Водночас встановлюється причетність до вчиненого й іншої особи, зокрема тієї, у якої чоловік придбав товар. Матеріали виділено в окреме провадження.

Санкція статті передбачає штраф від 1 000 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1651