Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито організовану озброєну групу – банду, яка займалась розбійними нападами на Київщині (ФОТО)

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру 4 учасникам організованої озброєної групи – банди за фактами бандитизму та вчинення розбійних нападів на домоволодіння окремих громадян на території Київщини (ст. 257, ч. 4 ст. 187 КК України).

За даними слідства, учасники банди тривалий час збирали інформацію про потерпілих, їх спосіб життя, транспортні засоби, на яких вони пересуваються, наявність охорони та місця проживання. Після чого, підозрювані проникали до елітних домоволодінь та, погрожуючи зброєю та фізичною розправою, виносили грошові кошти та коштовності.

В рамках розслідування кримінального провадження за місцями проживання зловмисників, проведено обшуки, у ході яких виявлено та вилучено зброю, засоби конспірації, транспортні засоби, якими користувались злочинці під час розбійних нападів, а також награбоване майно потерпілих.

              

Спецоперацію по затриманню учасників озброєної групи проведено прокурорами Київської області спільно зі співробітниками поліції Київщини. Затримання осіб проводилось у різних районах області.

              

У разі доведення вини зловмисникам загрожує покарання строком до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

                                             

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1271