Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повернула територіальній громаді Згурівського району 2 га землі закладу освіти для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування

    

Київським апеляційним судом залишено без змін рішення Згурівського районного суду про задоволення позову органів прокуратури Київської області про повернення до спільної власності територіальних громад Згурівського району земельної ділянки площею 2 га, яка належала Згурівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернату для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на праві постійного користування.

Як встановлено прокуратурою, у 2017 році наказами територіального органу Держгеокадастру вказана земельна ділянка, всупереч вимог законодавства та поза межами повноважень, відведена в приватну власність фізичної особи для ведення особистого селянського господарства за рахунок земельної ділянки площею 29 га, що перебувала у постійному користуванні спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

Так, після ліквідації закладу освіти, Київською обласною радою земля безоплатно передана у спільну власність територіальних громад Згурівського району та в подальшому передана на баланс відділу освіти райдержадміністрації.

Наразі за результатами апеляційного перегляду справи рішення суду першої інстанції про задоволення позову прокуратури набрало законної сили.

Зауважимо, що органами прокуратури Київської області вживаються заходи представницького характеру, спрямовані на повернення до комунальної власності решти незаконно відведених в приватну власність земельних ділянок школи-інтернату. Зокрема, впродовж 2019-2020 років до суду пред’явлено 11 позовів про повернення земель площею 22 га, ринковою вартістю понад 25 млн грн, з яких на даний час задоволено 6 позовів на загальну площу 12 га, а інші перебувають в провадженні судів різних інстанцій.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1364