Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині засуджено чоловіка, який пропонував хабар поліцейським

    

За публічного обвинувачення Сквирського відділу Білоцерківської місцевої судом винесено вирок мешканцю м. Сквира, який пропонував надати працівникам поліції неправомірну вигоду за непритягнення його до адміністративної відповідальності (ч. 1 ст. 369 КК України).

В ході судового розгляду встановлено, що у травні 2020 року працівники патрульної поліції Сквирського відділу поліції ГУНП у Київській області, будучи при виконанні службових обов’язків, на одній із автодоріг м. Сквира, зупинили автомобіль під керуванням місцевого жителя, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Після пропозиції поліцейських пройти тест на стан сп’яніння, чоловік почав наполегливо пропонувати останнім 5 тис грн за не складання відносно нього протоколу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП та, незважаючи на неодноразові попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію та надання службовим особам неправомірної вигоди, продовжував пропонувати грошові кошти.

Вироком Сквирського районного суду чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Пресслужба прокуратури Київської  області

    

кількість переглядів: 1878