Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру колишнім посадовцям Апеляційного суду Київської області у розтраті понад мільйона гривень

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру колишньому керівнику апарату та колишньому начальнику відділу планування, фінансування та звітності Апеляційного суду Київської області за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб у великому розмірі (ч. ч. 4, 5 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2016 року експосадовці, видали неправомірні накази «Про преміювання працівників суду», на підставі яких останнім незаконно виплачені премії в розмірі 1 077 600 грн.

 

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2768