Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури затримано ексдепутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим, засудженого до 12 років позбавлення волі за вчинення державної зради

    

В прокуратурі Київської області на контролі перебуває стан дотримання територіальними підрозділами Національної поліції вимог Кримінального процесуального кодексу України, Законів України «Про Національну поліцію» та «Про оперативно-розшукову діяльність» щодо своєчасного виконання вироків суду про призначення особам покарання у виді позбавлення волі чи арешту, які на момент набрання судовими рішеннями законної сили, не перебували під вартою.

Так, з березня 2020 року працівниками Білоцерківського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Київській області не вжито заходів до виконання вироку Дніпровського районного суду міста Києва, яким колишнього депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим засуджено до 12 років позбавлення волі за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).

Після втручання прокуратури засудженого, який під час ухвалення судом вироку не перебував під вартою та до цього часу безпідставно продовжував перебувати на волі, затримано і поміщено до державної установи «Київський слідчий ізолятор».

Крім того, прокуратурою області начальнику Головного управління Нацполіції в Київській області внесено вказівку. На даний час проводиться службове розслідування з метою встановлення працівників поліції, з вини яких допущено вищевказані порушення, та притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2019