Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру високопосадовцю, який завдав державі понад 2,7 млн грн збитків через збут радіоактивного металобрухту

    

У вівторок, 30 червня 2020 року, за процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру голові одного з державних агентств України та директору товариства за фактом незаконного поводження з радіоактивними матеріалами (ч. 3 ст. 265 КК України).

За даними слідства, у серпні 2019 року посадовець від імені Державного спеціалізованого підприємства підписав договір з суб’єктом підприємницької діяльності та реалізував понад 5 тис тонн радіоактивно забрудненого металобрухту за 516 тис грн.

Втім, під час укладання угоди про продаж металобрухту у сторін були відсутні ліцензії Державної інспекції ядерного регулювання України та санітарні паспорти на провадження виду діяльності, пов`язаного з торгівлею радіоактивними матеріалами у вигляді радіоактивно забрудненого металобрухту.

Так, відповідно до висновку експертизи радіоактивних матеріалів досліджувальні об’єкти є радіоактивними матеріалами, а саме джерелом іонізуючих випромінювань, ринкова вартість яких складає майже 3,3 млн грн. В результаті незаконних дій державі завдано матеріальної шкоди в розмірі понад 2,7 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 444