Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура в суді вимагає повернути в державну власність земельні ділянки водного фонду у Вишгородському районі вартістю понад 3 млн грн

    

Прокуратура Київщини скерувала до Вишгородського районного суду  позовну заяву про повернення у державну власність земельних ділянок водного фонду на території Вишгородського району вартістю понад 3 млн грн. 

Встановлено, що у 2012 році, всупереч вимог земельного та водного законодавства, розпорядженням Вишгородської районної державної адміністрації у приватну власність громадян відведено 4 земельні ділянки загальною площею 0,4 га.

Однак, спірні земельні ділянки накладаються на землі водного фонду, а саме 100 метрову прибережну захисну смугу р. Десна. Так, до земель водного фонду належать землі, зайняті річками, островами, а також прибережні захисні смуги вздовж цих річок. Слід зазначити, що можливість передачі у приватну власність земель водного фонду законом взагалі не передбачена.

У зв’язку з чим, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до суду подано позовну заяву про скасування розпорядження райдержадміністрації та витребування на користь держави вказаних земельних ділянок.

На даний час за позовом прокуратури районним судом відкрито провадження у справі. Судовий розгляду триває. 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 1504